OZAVEŠČANJE O MELANOMU

MSD_edited.jpg

Pričela se je obsežna ozaveščevalna kampanja, s katero bomo javnost vse do sredine junija seznanjali z dejavniki tveganja za nastanek kožnega raka oziroma melanoma.

 

Mimoidočim, ki jih bomo povabili k obisku naše ozaveščevalne stojnice, bomo predstavili najpogostejše dejavnike tveganja in izpostavili značilne znake, ki so nam lahko v pomoč pri zgodnjem prepoznavanju nastanka kožnega raka. Z obiskovalci se bomo pogovorili o preventivnem ravnanju in odgovorili na njihova vprašanja o kožnem raku. Svetovali jim bomo tudi, kam se lahko obrnejo po pomoč in kje naj poiščejo nadaljnjo obravnavo, če opazijo sumljive kožne spremembe.

Za ponazoritev nastanka kožnega raka smo pripravili poučen in nazoren video posnetek, na katerem si bodo obiskovalci lahko s 3D očali ali na LCD zaslonu ogledali začetno fazo kožne maligne spremembe in se slikovito seznanili z načinom nastanka kožnega raka.

Ozaveščanje bo potekalo ob sobotah v trgovskih centrih po vsej Sloveniji, kampanjo pa bomo (vsebini primerno :-) zaključili na plaži v Portorožu.

KOLEDAR DOGODKOV

21.5.2022

Ljubljana - CIty Park

Nova Gorica - Supernova

28.5.2022

Maribor - Europark

Celje - City Center

4.6.2022

Kranj - Supernova

Murska Sobota - BTC City

11.6.2022

Slovenj Gradec - Supernova

18.6.2022

Portorož  - plaža

Poiščite nas na naši stojnici, prepoznali jo boste po enotni podobi kampanje:

Melanom msd.png