top of page

OZAVEŠČANJE O MELANOMU

MSD_edited.jpg

V prvi polovici leta 2022 je potekala obsežna ozaveščevalna kampanja, s katero smo javnost vse do sredine junija seznanjali z dejavniki tveganja za nastanek kožnega raka oziroma melanoma.

 

Mimoidočim, ki smo jih povabili k obisku naše ozaveščevalne stojnice, smo predstavili najpogostejše dejavnike tveganja in izpostavili značilne znake, ki so nam lahko v pomoč pri zgodnjem prepoznavanju nastanka kožnega raka. Z obiskovalci smo se pogovorili o preventivnem ravnanju in odgovorili na njihova vprašanja o kožnem raku. Svetovali smo jim tudi, kam se lahko obrnejo po pomoč in kje naj poiščejo nadaljnjo obravnavo, če opazijo sumljive kožne spremembe.

Za ponazoritev nastanka kožnega raka smo pripravili poučen in nazoren video posnetek, na katerem so si lahko s 3D očali ali na LCD zaslonu obiskovalci ogledali začetno fazo kožne maligne spremembe in se slikovito seznanili z načinom nastanka kožnega raka.

Ozaveščanje je potekalo ob sobotah v trgovskih centrih po vsej Sloveniji, kampanjo pa smo (vsebini primerno :-) zaključili na plaži v Portorožu.

KOLEDAR PRETEKLIH DOGODKOV V OKVIRU KAMPANJE

21.5.2022

Ljubljana - CIty Park

Nova Gorica - Supernova

28.5.2022

Maribor - Europark

Celje - City Center

4.6.2022

Kranj - Supernova

Murska Sobota - BTC City

11.6.2022

Slovenj Gradec - Supernova

18.6.2022

Portorož  - plaža

Melanom msd.png
bottom of page